Καιρός: Βροχές, κεραυνοί και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή – Βελτίωση από το Σάββατο

Καιρός: Βροχές, κεραυνοί και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή – Βελτίωση από το Σάββατο
Βροχές στην Αθήνα ΙΝΤΙΜΕ

Έντονη αστάθεια την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ηπειρωτική και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 29 με 31 βαθμούς.
  • Ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας). Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-08-22

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Παρασκευή και βελτίωση το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα