Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες
Βροχόπτωση INTIME NEWS

Τοπικές βροχές στα Κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Νεφώσεις και βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο
  • Η θερμοκρασία από την Πέμπτη και μετά θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στα κεντρικά, τα βόρεια και από το μεσημέρι στα δυτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση τοπικά 6-7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο .Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα κεντρικά και τα νότια τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-03-2023

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και βαθμιαία στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 εως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 15 με 17 και στα νότια τοπικά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-03-2023


Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-03-2023

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή . Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα