Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας
Eurokinissi

Πολλές βροχές στα ανατολικά και νότια με βοριάδες στα 6 - 7 μποφόρ τo διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης. Η θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Πολλές βροχές στα ανατολικά και νότια την Τετάρτη και Πέμπτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 και τοπικά στα νότια την Πέμπτη τα 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 22-09-22

Στα Δωδεκάνησα και τη βορειοδυτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-09-22

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Από το βράδυ ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24-09-22

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο .

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-09-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βροχές την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 23 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 22 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα