Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια – Άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια – Άνοδος της θερμοκρασίας
Καλές θερμοκρασίες ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η αστάθεια υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η αστάθεια υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επί8πεδα και θα ανέβει κι άλλο από την Πέμπτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους στους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά και τα παραθαλάσσια στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Παρασκευή

Στα ηπειρωτικά αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά της κεντρικής χώρας μεμονωμένες καταιγίδες . Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Σάββατο

Στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια χώρα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή αστάθεια την Παρασκευή και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού

Η αστάθεια περιορίζεται στα ηπειρωτικά, περισσότερο από την Πέμπτη και μετά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ουσιαστικά από τα μέσα της εβδομάδος και μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα