Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια

Καιρός: Υποχωρεί η αστάθεια
Έντονη αστάθεια Eurokinissi

Θα διατηρηθεί τοπικά σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από βδομάδα η αστάθεια υποχωρεί ως προς τις εντάσεις των φαινομένων αλλά ουσιαστικά διατηρείται σε πολλές περιοχές
  • Η θερμοκρασία δεν θα απέχει από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Κυριακή τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά, καθώς και στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-06-2021


Στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 15-06-2021


Στη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με όμβρους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, όπου πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-6-2021


Στην ανατολική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Θράκη και την Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 17-06-2021


Γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και την Παρασκευή τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με περιορισμένη αστάθεια τη Δευτέρα και Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε ένα μονόλεπτο βίντεο την προοπτική του καιρού. H αστάθεια αρχίζει να περιορίζεται στα ηπειρωτικά αλλά ουσιαστικά δεν σταματά την ερχομένη εβδομάδα. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει λίγο από τα μέσα της εβδομάδος.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα