Κακοκαιρία μέχρι την Πέμπτη

Κακοκαιρία μέχρι την Πέμπτη

Επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με πτώση της θεμοκρασίας. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχερός θα είναι ο καιρός κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια
  • Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο θα πέσει κι άλλο
  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση και το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια – βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), τις ισχυρές βροχές και κατά τόπους τις σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (200-300 μέτρα) .

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν γρήγορα, στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά κατά τόπους χιονοπτώσεις. Από το βράδυ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8 και βαθμιαία στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Αθήνα

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με παροδική συννεφιά και βροχές κυρίως το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και παροδικές βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version