Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή
Αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αθήνα Elina Liberta / SOOC

Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσουμε και τους 36 βαθμούς Κελσίου

• Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και μόνο τοπικά στα νότια θα φτάνουν τα 6 μποφόρ


Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά δυτικοί 3 με 4 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΝΗΣ

Πέραν των υψηλών θερμοκρασιών το επόμενο τετραήμερο θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα μας.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 17/9/2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στην Κέρκυρα. Το 2014 είχαμε πλημμύρες σε Θεσ/νίκη, Ιεράπετρα και Σκιάθο όπου εγκλωβίστηκαν μαθητές. Πέντε υδροσίφωνες εμφανίστηκε στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, ένας μεγάλος υδροσίφωνας στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης Μαγνησίας, ένας ακόμη στα Αντικύθηρα.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα