Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και εξασθένηση των ανέμων
Καλοκαίρι στην Ελλάδα Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά οι 39 με 40 βαθμοί Κελσίου και τοπικά οι 41 με 42 βαθμοί. Εξασθενούν οι άνεμοι. Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε άνοδο με μέγιστη τιμή τους 39 με 40 και τοπικά στα ηπειρωτικά 41 με 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Η ζέστη έντονη Κυριακή και Δευτέρα με μικρή υποχώρηση από την Τρίτη

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

Στις 24/7/1998 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στη Πεντέλη.

Το 2010 πολύ ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν τη Θεσ/νίκη.

Το 2015 θυελλώδεις άνεμοι στα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια καταιγίδας προκάλεσαν πολύωρες διακοπές ρεύματος και σημειώθηκαν 90mm σε μόλις μία ώρα στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Στις 24/7/2015 δημιουργήθηκε εντυπωσιακός “διάβολος σκόνης” στα ορυχεία Καρδιάς στην Κοζάνη. Το θέμα παρουσιάστηκε στην δημοσιότητα μια εβδομάδα μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα