Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι την Κυριακή

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι την Κυριακή
Εικόνα από την παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας eurokinissi

Η θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά με τον υδράργυρο στους 38 βαθμούς. Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου

  • Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά

  • Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, καθώς και στα νησιά του Ιονίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 και στο Κάβο Ντόρο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές και βραδινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 3/7/1957 είχαμε πλημμύρες στο Ν. Έβρου. — Το 1960 σημειώθηκαν 41.4°C στα Χανιά. — Το 1983 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, καταστροφές σε Καρδίτσα και Αγριά Βόλου. — Το 2005 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα. — Το 2006 χιονόπτωση παρατηρήθηκε στον Όλυμπο. — Το 2010 δημιουργήθηκε Funnel cloud στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα