Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Πιθανή αστάθεια στα βορειοανατολικά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες – Πιθανή αστάθεια στα βορειοανατολικά
Ζέστη στο Σύνταγμα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και πιθανή αστάθεια στα βορειοανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου

• Σχεδόν αίθριος καιρός με πιθανότητα αστάθειας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

• Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ

Για σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 7/7/1901 καταστράφηκαν 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στη Λειβαδιά χαλαζόπτωσης, όπου το στρώμα πάγου ανήλθε στα 20εκ. Το 1929 σημειώθηκαν 38°C στη Λάρισα και 37 στην Αθήνα. Το 1988 είχαμε υψηλές θερμοκρασίες στη Δ. Μακεδονία με 40.8°C στη Φλώρινα, 42,2°C στη Κοζάνη.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα