Καιρός: Ζέστη έως το Σάββατο με σκόνη – Πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Ζέστη έως το Σάββατο με σκόνη – Πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Ζεστός καιρός Eurokinissi

Ζεστός θα είναι ο καιρός μέχρι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα έχουμε θυελλώδεις βοριάδες και απομάκρυνση της σκόνης. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός και με μεταφορά σκόνης από την Αφρική, όχι όμως σε μεγάλες ποσότητες
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και τοπικά ως το Σάββατο θα φτάσει τους 30 βαθμούς αλλά την Κυριακή θα πέσει κατά 5 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 και στα πελάγη 6-7 μποφόρ και από την Κυριακή στο Αιγαίο και 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν στα βόρεια και υπάρχει πιθανότητα στη Θράκη να έχουμε παροδικές μπόρες . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν οι άνεμοι σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά, βαθμιαία σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία όμως θα στραφούν στα ανατολικά σε νοτιοανατολικούς και στα δυτικά σε βορειοανατολικούς, με ένταση 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Σάββατο

Στα δυτικά, γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βόρεια και από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, ενώ το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και τη βόρεια Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τη Δευτέρα τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου έως το Σάββατο αλλά την Κυριακή θα πέσει στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου έως το Σάββατο , ενώ την Κυριακή θα πέσει στους 19 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο με τη μεταφορά της σκόνης

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα