Κακοκαιρία κυρίως στα ανατολικά με θυελλώδεις βοριάδες και κρύο

Κακοκαιρία κυρίως στα ανατολικά με θυελλώδεις βοριάδες και κρύο
Χιονόπτωση στη Νέα Σμύρνη - φωτό αρχείου Eurokinissi

Έως και δέκα βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Κακοκαιρία από αύριο, Τετάρτη, στη χώρα μας και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Ευβοίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και  στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο και στροβιλιζόμενο θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους  8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 8 με 9 και τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ. 

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα σημειωθούν από τα 600 μέτρα και πάνω . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και αργότερα τοπικά 9 με 10 μποφόρ στα ανατολικά. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο περί τα 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βοδειοδυτικοί 5-6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου του 2004  επικράτησε βαρυχειμωνιά κυρίως στη νότια χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις και με ολικό παγετό στα Γιάννενα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα