Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια την Τρίτη – Πρόσκαιρη ύφεση από το απόγευμα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια την Τρίτη – Πρόσκαιρη ύφεση από το απόγευμα
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα, Διόνυσος, Αττική ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εξασθένηση βοριάδων, αλλά διατήρηση του παγετού στα ηπειρωτικά την Τρίτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια στα ανατολικά ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο . Μετά το απόγευμα περιορισμός της κακοκαιρίας νοτιότερα.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Παρότι το απόγευμα της Δευτέρας ανέβηκαν πρόσκαιρα οι θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα που πρακτικά θα μας μας οδηγούσε στο συμπέρασμα για βελτίωση, αυτή θα είναι παροδική. Το βράδυ Δευτέρας προς Τρίτη όπως και το απόγευμα θα υπάρξουν δυο διαταραχές που πρόσικαιρα θα εντείνουν τα φαινόμενα.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται μετά απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ και στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου για λίγο το απόγευμα. Σταδιακή ύφεση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 7/2/1976 είχαμε χιονοπτώσεις στην Αθήνα.
  • Το 1956 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, αξιοσημείωτη χιονόστρωση 5εκ στα Χανιά της Κρήτης, -10°C το θερμόμετρο στην Αλεξανδρούπολη
  • Το 2003 είχαμε πλημμύρες στη Μυτιλήνη, καταστροφές από θυελλώδεις βόρειους ανέμους σε Σάμο και Λέρο.
  • Το 2005 επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια: -21°C στο Νευροκόπι, -17°C στη Φλώρινα. Πάγωσε η λίμνη της Καστοριάς.
  • Το 2013 είχαμε 143.2 km/h μέγιστη ριπή ανέμου στο Κάβο Ντόρο. Χαλαζοπτώσεις στη Μεσσηνία (4εκ). Ανεμοστρόβιλοι στον Αγ. Ηλία Μεσολογγίου και Ανεμοχώρι Ηλείας, υδροσίφωνας στον Λαγανά Ζακύνθου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα