Κακοκαιρία Bogdan: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε θα κορυφωθούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία στην Αθήνα (φωτό αρχείου)
Κακοκαιρία στην Αθήνα (φωτό αρχείου) THEODORE MANOLOPOULOS / SOOC

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης κι ακολούθως η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Η νοτιοδυτική ροή της ατμόσφαιρας στην στάθμη των 500 hPa, αλλά και στις κατώτερες στάθμες θα διατηρήσουν θερμοκρασιακά ήπιο τον καιρό, με επικράτηση ΝΔ ανέμων στη χώρα μας, αλλά με πρόσκαιρα έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στα Βορειοδυτικά.

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και ακολούθως η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

ADVERTISING
Κακοκαιρία Bogdan: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε θα κορυφωθούν τα φαινόμενα

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά προβλέπονται πάνω από 50mm βροχής καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης στις παραπάνω περιοχές που θα επηρεαστούν, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που μας δείχνουν ακόμη και για πάνω από 100mm βροχής δίνοντας μας πορτοκαλί συναγερμό.

Τις επόμενες ημέρες οι έντονες βροχές θα σταματήσουν και θα έχουμε φαινόμενα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τον κλασικό καιρό του "Π" Λόγω του ΝΔ ρεύματος αυτός ο καιρός στη "μετεωρολογική αργκό" λέγεται καιρός του "Π", καθώς επηρεάζονται τα δυτικά τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο, μια περιοχή μου μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα "Π".

Κακοκαιρία Bogdan: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε θα κορυφωθούν τα φαινόμενα

Σημειώνεται ότι με αυτόν τον τύπο του καιρού διατηρούνται οι θερμοκρασίες σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ προς το τέλος αυτής της εβδομάδος οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας τείνουν να ξεπεράσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω ακολουθεί ένα Tweet με βίντεο που παρουσιάζει την ροή της ατμόσφαιρας στη στάθμη των 500 και 850 hPa καθώς και τα προβλεπόμενα ύψη υετού μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Ιταλία
SHARE:

24Media Network