Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά – Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά – Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα
Χιόνια στην Ελλάδα ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Χιονοπτώσεις στην ανατολική Ελλάδα φέρνει η κακοκαιρία Ελπίδα, καθώς και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Χιονόνερο και χιόνια στα ανατολικά και νότια που για λίγο το απόγευμα θα εξασθενήσουν

• Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο Δευτέρα και Τρίτη

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται σημαντικές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία – Σποράδες και νοτιότερα.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, και βαθμιαία στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία) στην ανατολική Στερεά, και τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας ενώ στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα κρατήσουν με μεγάλες εντάσεις και το πρωί της Τρίτης . Εξασθένηση των φαινομένων από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/1/1963 είχαμε πολλές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. — Το 2006 υπήρξαν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην Κεφαλλονιά από ανατολικούς ανέμους σε επίπεδο θύελλας. Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικράτησαν και στο Βόρειο Αιγαίο. Στη Μαγνησία σφοδρές χιονοπτώσεις στα πεδινά προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις από Βελεστίνο και ανατολικότερα. Στο Βόλο το ύψος του χιονιού έφτανε τα 10εκ τις βραδινές ώρες ενώ επικρατούσε ολικός παγετός σε όλες τις περιοχές του νομού. Χιονοπτώσεις μέχρι και στα παραθαλάσσια μέρη της Στερεάς (Λουτράκι). — Το 2008 Υδροσίφωνας επηρέασε τα Χανιά. — Το 2013 ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στον Δέκαρχο Ξάνθης. Υδροσίφωνας στο Αργοστόλι και χαλαζοπτώσεις σε Έβρο και Αττική

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα