Κακοκαιρία Ελπίδα: Υποχωρεί το πολύ ισχυρό κύμα του χιονιά

Κακοκαιρία Ελπίδα: Υποχωρεί το πολύ ισχυρό κύμα του χιονιά
Χιόνια στην Αθήνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Το πολύ ισχυρό το κύμα του χιονιά περνά από τα νότια και αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία. Παρόλα αυτά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Στα νότια φαινόμενα που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

• Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές τιμές και τοπικά ο παγετός στα βόρεια θα είναι ολικός

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Η εβδομαδιαία προοπτική

Ηρεμεί το επόμενο τριήμερο ο καιρός, ενώ δύο νέες διαταραχές θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες. Η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η επόμενη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα εξελιχθεί την Τετάρτη

Σήμερα Τετάρτη στη κεντρική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα διατηρηθεί όμως σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 07 με 09 βαθμούς. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά στους -04 με -07 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τοπικά στους -13 με -15 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ… Σαν σήμερα στις 26/1/1963 είχαμε -14°C ελάχιστη θερμοκρασία στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσ/νίκη. Το 2005 είχαμε καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χαλαζοπτώσεις στη Ηλεία. Ισχυρές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο από το βράδυ. Υδροσίφωνας εμφανίστηκε στην Καβάλα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα