Κακοκαιρία Κάρμελ: Πώς θα κινηθεί – Χαμηλές οι θερμοκρασίες

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πώς θα κινηθεί – Χαμηλές οι θερμοκρασίες
Χιόνια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Eurokinissi

Προοδευτικά εξασθενούν οι βοριάδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Πέμπτη
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Υποχωρεί η κακοκαιρία και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων

Σήμερα Κυριακή Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις . Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο τοπικές καταιγίδες. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια στα ορεινά και ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο . Όμως πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο αρχικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός με τον υδράργυρο τοπικά στους -8 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-12-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 21-12-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Γρήγορα στα δυτικά και βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-12-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

ΠΕΜΠΤΗ 23-12-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 7 με 11 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα