Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση – Νέο μέτωπο Παρασκευή και Σάββατο

Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση – Νέο μέτωπο Παρασκευή και Σάββατο
Χιονόπτωση στην Ανδρίτσαινα - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς, η θερμοκρασία θα είναι τόσο χαμηλή με αποτέλεσμα να σημειωθεί παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα, σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τις πρώτες πρωινές ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς, η θερμοκρασία θα είναι τόσο χαμηλή με αποτέλεσμα να σημειωθεί παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά 400 μέτρα), ενώ από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς στα δυτικά τους 12 και στα ανατολικά τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 8 με 9 και τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση το απόγευμα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και αργότερα τοπικά 9 με 10 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα θα επικρατήσει γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία: δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νοτιά, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα Δωδεκάνησα οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι: στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα