Κακοκαιρία με βροχές, κρύο και μποφόρ – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία με βροχές, κρύο και μποφόρ – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Στιγμιότυπο από ακτή της ανατολικής Αττικής Eurokinissi

Επιδείνωση του καιρού με πτώση θερμοκρασίας κατά 10 με 12 βαθμούς σήμερα και αύριο. Άστατος ο καιρός μέχρι την Παρασκευή. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Ραγδαία μεταβολή του καιρού την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 με 12 περίπου βαθμούς το επόμενο τριήμερο καθώς ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί πάνω από την χώρα μας.

Από την Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και στα πελάγη θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 7 με 8 και τοπικά στα νότια τμήματα του Αιγαίου 8 με 9 μπ που αργότερα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη θα μας επηρεάσει άλλο χαμηλό το οποίο και αυτό έρχεται στη περιοχή μας από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια και το οποίο όμως θα περάσει γρήγορα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα