Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα

Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα
Τα πρώτα "σημάδια" της κακοκαιρίας Μήδεια (βροχή στην Αθήνα, φωτό αρχείου) Eurokinissi

Από το μεσημέρι της Πέμπτης η κακοκαιρία Μήδεια έστειλε τα πρώτα της "μηνύματα" ενόψει του ψύχους που αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Βροχές και καταιγίδες στην πρωτεύουσα.

Τα πρώτα της “σημάδια” για όσα αναμένεται να φέρει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η κακοκαιρία Μήδεια, με απότομη αλλαγή του καιρού στην Αττική και καταιγίδα που έπνιξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Ο ουρανός “σκοτείνιασε” ξαφνικά, με την έντονη βροχόπτωση να ακολουθεί, αν και σε ορισμένα σημεία της Αθήνας ήταν μικρής διάρκειας, παρά τη σφοδρότητά της.

Ωστόσο, από το μεσημέρι της Πέμπτης το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα το Σαββατοκύριακο έδειξε τα “δόντια” του ενόψει των επόμενων ημερών, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να αναμένονται από το Σάββατο, έχοντας σημάνει συναγερμό και στην Πολιτική Προστασία.

Κακοκαιρία Μήδεια: Χιόνια από το μεσημέρι του Σαββάτου

Η κακοκαιρία Μήδεια προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

Στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Μήδεια θα είναι έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Την Κυριακή οι πυκνές χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τη Δευτέρα, οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα