Κακοκαιρία “Μήδεια”: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
Χιόνια στη Λάρισα από την κακοκαιρία "Μήδεια" Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία "Μήδεια" στη χώρα μας. Πού εντοπίζονται οι μεγαλύτερες εντάσεις των χιονοπτώσεων από τη Δευτέρα.

Ομαλά εξελίσσεται το κύμα κακοκαιρίας “Μήδεια” στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια, ενώ αντίθετα στα νοτιοανατολικά τμήματα ο καιρός είναι ανοιχτός με τοπική συννεφιά.

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει σημαντικά ιδίως στη κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αντίθετα στα νότια παραμένουν υψηλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υδράργυρος στη Φλώρινα στις 9 το πρωί έδειξε -10 °C και στην Κάρπαθο 17 °C, εκτοξεύοντας έτσι τη διαφορά στους 27 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι τόσο σπάνιο και αυτό συμβαίνει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις ψυχρών εισβολών, ειδικά όταν σχηματίζεται χαμηλό στο Αιγαίο.

Οι πολύ θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι που πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα έχουν μεταφέρει τις ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια, ενώ αντίθετα οι ΝΔ άνεμοι που διατηρούνται στα νοτιοανατολικά κρατάνε τον υδράργυρο υψηλά. Βέβαια σε λίγες ώρες και εκεί η κατάσταση θα αλλάξει καθώς και εκεί ο καιρός θα γυρίσει προς τον βοριά.

Σχετικά με την εξέλιξη του χιονιά, δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή, και για το υπόλοιπο της ημέρας ισχύει η από βορρά προς νότο επιδείνωση από πλευράς φαινομένων καθώς και η περαιτέρω και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Από αύριο Δευτέρα, όπως έχουμε αναφέρει και στις γενικές μας προγνώσεις, ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα παρουσιάσει βελτίωση ως προς τα φαινόμενα (με κρύο όμως), ενώ αντίθετα θα έχουμε ένταση των φαινομένων στα ανατολικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Οι θερμοκρασίες στα Βορειοδυτικά όπου από αύριο θα αρχίσει να ξαστερώνει το κρύο θα είναι εντονότερο από σήμερα και ο υδράργυρος θα πέσει στους -12 με -15 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές των χιονοπτώσεων

Ετοιμάσαμε ένα κατατοπιστικό βίντεο με στοιχεία από την ΕΜΥ σε υψηλή ανάλυση με τις περιοχές των χιονοπτώσεων, ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα την εξέλιξη του χιονιά.

Οι μεγαλύτερες εντάσεις των χιονοπτώσεων από τη Δευτέρα εντοπίζονται στην Εύβοια, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Εκεί πλέον να δοθεί η προσοχή τόσο από πλευράς πολιτών αλλά και κρατικών φορέων. Σε δεύτερο επίπεδο ακολουθούν τα νησιά του Αιγαίου και η περιοχή της Κρήτης. Σχετικά με τις χιονοπτώσεις στην Αττική θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές του νοητού τάξου από τα βορειοδυτικά έως τα βορειοανατολικά του νομού, με περιόδους εξάρσεων και υφέσεων το επόμενο διήμερο, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για να δούμε χιόνια και στην πόλη της Αθήνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα