Κακοκαιρία Μήδεια: Υποχωρούν τα φαινόμενα από το απόγευμα της Τρίτης

Κακοκαιρία Μήδεια: Υποχωρούν τα φαινόμενα από το απόγευμα της Τρίτης
Χιονόπτωση και στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος αλλά κρύος καιρός στα δυτικά και βόρεια– Πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα σε Ανατολική Στερεά , Εύβοια, Σποράδες και βαθμιαία σε νησιά Αιγαίου και Κρήτη.
  • Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ

Την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός στα βόρεια.. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 4 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 4 με 9 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 6 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 9 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 (μείον 5) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 16/2/1967 είχαμε χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές και την Αθήνα. Το 2005 οι συνεχείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη Θράκη αλλά και στη Βουλγαρία προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Έβρο από υπερχείλιση του ποταμού. — Το 2008 εμφανίστηκε υδροσίφωνας στη Χαλκιδική και το 2011 στον Μεσσηνιακό κόλπο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα