Καλοκαιρία την Τρίτη με ομίχλες και βοριάδες

Καλοκαιρία την Τρίτη με ομίχλες και βοριάδες
Εικόνα από την Μάνη Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Γενικά αίθριος καιρός την Τρίτη με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα βορειοδυτικά αλλά και τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης κυρίως τα ανατολικά τμήματα της Ιβηρικής και νότια Γαλλία. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Το χαμηλό στις ακτές της Αφρικής κινείται ανατολικά.

 
 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στη περιοχή της Μαύρης θάλασσας που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη νότια Κρήτη τους 28.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 22 Οκτωβρίου 2003 είχαμε 34 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη λόγω ισχυρών καταβατικών νοτίων ανέμων.

Πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου 2015 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με ανεμοστροβίλους στην Αττική, όπου 3 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Χαλάζι διαμέτρου 3 εκατοστών πέφτει στο Νέο Ηράκλειο, πλημμύρες σε Κασσάνδρα και Λέσβο.

 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version