Κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή – Περιορισμένη αστάθεια

Κανονικές θερμοκρασίες την Παρασκευή – Περιορισμένη αστάθεια
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή και ο χάρτης του Meteoalarm είναι πράσινος και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καιρική προειδοποίηση. Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία για Ρόδο και υψηλή για Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα και Νομό Λασιθίου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο που επικρατεί πάνω από τον ελληνικό χώρο.

 

 

Την Παρασκευή αρχικά στα νότια και τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το βράδυ, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην κεντρική Μακεδονία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στη νησιωτική χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 ή νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 12 Ιουλίου 1994 είχαμε έναν νεκρό από κεραυνό στο Κιλκίς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα