Με μελτέμι και κανονικές θερμοκρασίες οι επόμενες ημέρες

Με μελτέμι και κανονικές θερμοκρασίες οι επόμενες ημέρες
Καλοκαιρινό στιγμιότυπο από το Πήλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός σχεδόν όλη την εβδομάδα με μικρή της θερμοκρασίας την Τετάρτη και Πέμπτη στα ανατολικά και βόρεια. Θα επικρατήσουν μελτέμια που η έντασή τους δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ πρόσκαιρες μπόρες θα έχουμε στα ανατολικά και Βόρεια την Τετάρτη και Πέμπτη.

 

Τρίτη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Τετάρτη

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

 

Πέμπτη

Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα