Καιρός: Μελτέμι τοπικά 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Μελτέμι τοπικά 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και κανονικές θερμοκρασίες
Μελτέμι ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά οι 35 με 36 βαθμοί Κελσίου. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή με μέγιστη τιμή τους 35 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Σχεδόν καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενισχυμένο μελτέμι έως την Τετάρτη.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 33 με 36 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 20/7/1914 σφοδρή θύελλα έπληξε τη Κοζάνη και προκάλεσε διακοπή των τηλεπικοινωνιών στη Δ. Μακεδονία.

–Το 1973 είχαμε 40°C σε Ηράκλειο και Χανιά.

— Το 1987 επικράτησε καύσωνας σε όλη τη χώρα.

— Το 2005 είχαμε δασικές πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Ελασσόνα, Θεσ/νίκη και Σέρρες.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα