Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Αλλαγή σκηνικού από το απόγευμα της Δευτέρας στον καιρό. Μέχρι και οκτώ βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση από το μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Αλλάζει από την Δευτέρα ο καιρός στη χώρα μας καθώς από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια υπάρχει ένα βαρομετρικό με μετωπική δραστηριότητα το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες την Τρίτη ενώ από την Τετάρτη θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική της τάξεως των 8 περίπου βαθμών.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι στην περιοχή επικρατεί δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα με την θερμοκρασία να φτάνει και τους 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά μας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα βρέξει .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 11 Φεβρουαρίου του 2006 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Τυμπάκι και στο Ηράκλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα