Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο – Επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων
Σύννεφα καταιγίδας πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων και θα εκδηλωθούν βροχές που αργότερα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το χαμηλό που βρίσκεται στην Ιταλία θα κινηθεί ανατολικότερα και από το απόγευμα θα αρχίσει να επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Ευρώπη το Σάββατο

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη το Σάββατο

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό στη κεντρική Αδριατική που κινείται νοτιοανατολικά στρέφοντας τους ανέμους σε νοτιοδυτικούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μπ. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι που βαθμιαία στα δυτικά θα ενταθούν και θα έχουμε και καταιγίδες. τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Ο καιρός στα Βαλκάνια το Σάββατο

Ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και αργότερα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική το Σάββατο

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 3 με 4 μπ. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Ξέρετε ότι: Στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 είχαμε σφοδρή θύελλα στο Μυρτώο πέλαγος και προκλήθηκε η βύθιση του πλοίου «Ηράκλειον» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 240 άτομα. Τρία χρόνια αργότερα έπεσε στη Κερατέα Αττικής αεροπλάνο λόγω ισχυρής καταιγίδας, με 90 νεκρούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα