Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά – Ηπιότερος ο καιρός

Νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά – Ηπιότερος ο καιρός
Σύννεφα Eurokinissi

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς στα δυτικά τους 15.

Βελτιωμένος θα είναι αρχικά ο καιρός την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά σταδιακά από τα Δυτικά θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, καθώς οι άνεμοι και πάλι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

 

Πάντως τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι η μεταβολή αυτή του καιρού οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έρχεται από την Ιταλία και το οποίο θα μας επηρεάσει κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς στα δυτικά τους 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά από το μεσημέρι με βροχές και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι σαν σήμερα στις 14 Μαρτίου 2013 είχαμε έντονη κακοκαιρία με χαλαζοπτώσεις στα Γιάννενα και έναν νεκρό άνθρωπο από κεραυνό στον Αμβρακικό κόλπο

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

Βελτίωση το Σαββατοκύριακο-Άνοδος της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή αρχικά προβλέπονται βροχές αλλά από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού και το Σάββατο μόνο στην αρχή της ημέρας θα έχουμε τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια που γρήγορα θα σταματήσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα