Ο κυκλώνας Ζορμπάς όπως τον φωτογράφισε η NASA

Ο κυκλώνας Ζορμπάς όπως τον φωτογράφισε η NASA

Δορυφόρος της NASA φωτογράφισε τον μεσογειακό κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα - Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καλαμάτα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπου φαίνεται καθαρά η δομή του μεσογειακού κυκλώνα, αποτύπωσε ο δορυφόρος της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Suomi NPP στις 03:50 ώρα Ελλάδος το Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Ο κυκλώνας βρισκόταν περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των ακτών της Μεσσηνίας και μέχρι τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου το κέντρο του είχε φθάσει κοντά στη Φοινικούντα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καλαμάτα ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου». Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα