Καύσωνας από σήμερα: 40άρια και άνεμοι 8 μποφόρ την Κυριακή

Καύσωνας από σήμερα: 40άρια και άνεμοι 8 μποφόρ την Κυριακή
Εικόνα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και τις επόμενες μέρες.

Καύσωνας, αφόρητη ζέστη το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, Σάββατο οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια και τα κεντρικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 Μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας με τάση ενίσχυσης.

Από πλευράς επικινδυνότητας εκδήλωσης φωτιάς το Σάββατο θα έχουμε Κατάσταση Συναγερμού για Αττική, ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία και Κύθηρα και Πολύ Υψηλό κίνδυνο για πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και, στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6, τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα