Παροδικές νεφώσεις – Κανονικές θερμοκρασίες

Παροδικές νεφώσεις – Κανονικές θερμοκρασίες
Κύματα σκάνε στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου Eurokinissi

Σήμερα σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται παροδικά νεφελώδης κυρίως στα ανατολικά  όπου θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Διατηρείται ο ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος καλύπτει όλη την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη εμποδίζει τα συστήματα που σχηματίζονται στον Ατλαντικό να κινηθούν ανατολικότερα.

Σήμερα έντονες βροχοπτώσεις θα έχει η νότια Ιταλία, ιδίως η Σικελία. Από την Πορτογαλία και την Ισπανία θα περάσει ο εξωτροπικός κυκλώνας Leslie αρκετά εξασθενημένος αλλά θα προκαλέσει παρόλα αυτά μεγάλα ύψη βροχής στην Ιβηρική χερσόνησο

 

Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση για την Ευρώπη:

Σήμερα σε όλη τη χώρα ο καιρός προβλέπεται παροδικά νεφελώδης κυρίως στα ανατολικά  όπου θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι βοριάδες θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και ίσως βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

 

Η προοπτική του καιρού

Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση ανέμων και θερμοκρασιών για την Ελλάδα:

Δεν αλλάζει σημαντικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι προς τα μέσα της εβδομάδος θα εξασθενήσουν κι άλλο.

 

Τη Δευτέρα θα υπάρχουν και πάλι παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγες ασθενείς βροχές ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

 

Την Τρίτη και την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί τοπικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα