Πάσχα 2019: Διατηρείται ζεστός ο καιρός – Με καλές καιρικές συνθήκες το ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2019: Διατηρείται ζεστός ο καιρός – Με καλές καιρικές συνθήκες το ψήσιμο του οβελία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή, 28 Απριλίου.

Βελτιωμένος καιρός θα επικρατήσει το Πάσχα σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοανατολικά υπάρχει το ενδεχόμενο το πρωί να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει περιοχές γενικά αίθριος καιρός ενώ οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης παρατηρούμε ότι διατηρείται ένα ομαλό πεδίο στη χώρα μας ενώ η Κεντρική Ευρώπη επηρεάζεται από μετωπική δραστηριότητα. Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στα ανατολικά τμήματα καθώς και στην Ιβηρική χερσόνησο

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν για λίγο τα βόρεια από τοπικά φαινόμενα Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από νότιες Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους  24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος  καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη  προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 28 Απριλίου 2008 είχαμε υδροσίφωνες στη Λευκάδα και στη Θεσπρωτία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα