Περιορίζεται η αστάθεια την Παρασκευή

Περιορίζεται η αστάθεια την Παρασκευή
Άποψη από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή.

Θα περιοριστεί η αστάθεια την Παρασκευή και έτσι στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι μπόρες και οι καταιγίδες θα είναι σποραδικές. Κατά τα άλλα οι θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μπ.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης στα βόρεια διατηρείται ο ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος αποτρέπει τα χαμηλά του Ατλαντικού να κινηθούν ανατολικότερα. Στην περιοχή θα απομακρυνθούν σταδιακά οι ασταθείς αέριες μάζες και θα περιοριστούν τα φαινόμενα.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι θα επηρεαστούν μερικώς οι ανατολικές περιοχές και έτσι την Παρασκευή θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων με μπόρες ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6-7 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται περιορισμένη αστάθεια. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 με 6 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 19 Απριλίου 1984 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα