Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας: Η ανάλυση και οι χάρτες

Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας: Η ανάλυση και οι χάρτες
Καταιγίδα πάνω από την Αθήνα Eurokinissi

Τι περιλαμβάνει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Ανάλυση με χάρτες από τον Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (15-07-2019), τροποποιείται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο δείκτης επικινδυνότητας ο οποίος είναι πολύ υψηλός στο Ιόνιο και τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας.

Σήμερα από το απόγευμα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα ύψη 6ωρου υετού και σας υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά βροχής αναφέρονται στο προηγούμενο 6ωρο από την ώρα που υπάρχει στον κάθε χάρτη.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Σας πληροφορούμε ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Φυσικά γνωρίζετε ότι περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ . Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα