Ψύχρα το πρωί και λίγες βροχές – Από το μεσημέρι βελτίωση του καιρού

Ψύχρα το πρωί και λίγες βροχές – Από το μεσημέρι βελτίωση του καιρού
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Σε όλη την χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο σύστημα που να μας επηρεάζει, ενώ το ισχυρό χαμηλό που συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα στο Βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού στη χώρα μας της ερχόμενη Τρίτη.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το ομαλό βαρομετρικό πεδίο πάνω από την Ελλάδα. Έτσι σε όλη την χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 12 βαθμούς στα δυτικά τους 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 και στα νησιά του Αιγαίου τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 9 Φεβρουαρίου του 2005 είχαμε ισχυρό παγετό στη Βόρεια Ελλάδα με -18 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και -13 στην Καστοριά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα