Πτώση θερμοκρασίας – Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες

Πτώση θερμοκρασίας – Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες
Επιδεινώνεται ο καιρός Eurokinissi

Με παροδικές  νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της ανατολικής χώρας και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια.

Με παροδικές  νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της ανατολικής χώρας και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι ο αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης (βαρομετρικό υψηλό) που βρίσκεται στα Βαλκάνια έχει εξασθενήσει και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ισχυρός ο συνδυασμός του με το χαμηλό στη περιοχή της Ρόδου. Έτσι και το πεδίο των ανέμων στο Αιγαίο θα είναι εξασθενημένο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ότι ο συνδυασμός είναι εμφανής κυρίως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με φαινόμενα βορείου ρεύματος δηλαδή ασθενείς βροχές στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης . Οι άνεμοι μόνο στην αρχή της ημέρας στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11  βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 13 με 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά, λίγα χιόνια πάνω τα 1000 μ στη Πάρνηθα που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μπ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις  . Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου του 2002 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες σε Ημαθία , Λάρισα και Πιερία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα