Σχεδόν αίθριος καιρός – Εξασθένηση του μελτεμιού από την Τετάρτη

Σχεδόν αίθριος καιρός – Εξασθένηση του μελτεμιού από την Τετάρτη
Τοπίο από τον Αστακό Eurokinissi

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θα διατηρηθεί ο σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο αρχικά από αύριο, Τετάρτη, και περισσότερο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 

Σήμερα  σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πιθανότητα να  εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και τους 29 με 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Πρόσκαιρα στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τις μεσημεριανές κυρίως ώρες τα 6 με 7 μποφόρ. 

 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

 Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

 Προοπτική καιρού

Την Τετάρτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με πιθανότητα όμβρων στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Την Πέμπτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

 

Την Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανός μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως βορειοδυτικά.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα