Σχεδόν αίθριος καιρός την Τετάρτη – Άνεμοι έως 4 μποφόρ στα πελάγη

Σχεδόν αίθριος καιρός την Τετάρτη – Άνεμοι έως 4 μποφόρ στα πελάγη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Σε γενικές γραμμές στα ανατολικά ο καιρός θα κρατήσει έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδος, αλλά στα κεντρικά και νότια ίσως έχουμε κάποιες τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο. Να θυμίσουμε ότι η Μέση Μέγιστη θερμοκρασία για την Αθήνα το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα είναι οι 23.7 βαθμοί και για το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι 20.9 βαθμοί Κελσίου.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και Βόρεια τμήματα της Ευρώπης. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ένα μέτωπο στην Ιταλία, το οποίο αν και έχει την τάση να κινηθεί ανατολικά εξασθενήσει και δεν θα μας επηρεάσει.

 

Την Τετάρτη  θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς στα βόρεια , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 με 29 και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 16 Οκτωβρίου 2009 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και κατεγράφησαν πλημμύρες στην Ηλεία , Μεσσηνία και Αρκαδία. Στην Αθήνα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα