Στο ψυγείο η χώρα: Έκλεισε το Μπάφι, χιόνια και στη Λέσβο

Στο ψυγείο η χώρα: Έκλεισε το Μπάφι, χιόνια και στη Λέσβο

Με προβλήματα λόγω χιονόπτωσης διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (25/12) η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, σύμφωνα με την Τροχαία.

Από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων άρχισαν να σημειώνονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που επηρεάζουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της Στέρεας, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν άλλα θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική στέρεα και την ανατολική Πελοπόννησο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

Έντονη είναι η χιονόπτωση στην Πάρνηθα. Με προβλήματα λόγω χιονόπτωσης διεξάγεται από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (25/12) η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, σύμφωνα με την Τροχαία.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα και ειδικότερα από το ύψος του τελεφερίκ έως το καζίνο γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου Μπάφι μας ενημερώνουν άλλωστε πως ο δρόμος για το καταφύγιο Μπάφι έχει κλείσει εξ αιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Εφιστούν άλλωστε την προσοχή στους πεζοπόρους καθώς τα μονοπάτια έχουν επίσης κλείσει.

Εικόνες και από τον Παρνασσό:

Χαρακτηριστικό είναι πως χιόνια σημειώνονται και στο νησί της Λέσβου.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγα είναι τα σημεία του οδικού δικτύου όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα 3/5 Πηγάδια και Σέλι στην Ημαθία, Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, στο ύψος της Καστανιάς.

Στο Καϊμακτσαλάν η θερμοκρασία είναι -11 βαθμοί Κελσίου, στο Σέλι -5, στον Πολύγυρο 1, στο Κιλκίς 4 και στη Θεσσαλονίκη 6.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Τροχαία αλυσίδες απαιτούνται:

ΦΛΩΡΙΝΑ

-Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 10ο έως 30ο χλμ.

-Ε. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 4ο έως 28ο χλμ.

-Επ. Ο. Αετού-Νυμφαίου, από 2ο έως 9ο χλμ.

-Ορεινό Επαρχιακό δίκτυο του Δ. Φλώρινας.

-Ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

-Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο – 28ο χλμ.

ΗΜΑΘΙΑ

-Δημ. Ο. Νάουσας προς (3-5) Πηγάδια, από 10ο έως 17ο χλμ. (Χ/Κ).

-Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91ο (Καστανιά) έως 97ο χλμ., όρια με Ν. Κοζάνης.

-Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 19ο (δ/ση Κωστοχωρίου) έως 26ο (Χ/Κ Σελίου).

-Δημ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από 10ο έως 17ο (Χ/Κ Σελίου).

ΠΕΛΛΑ

-Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς προς το Χ/Κ Βόρας, από το 7ο χλμ. (δευτερεύον οδικό δίκτυο πρόσβασης στο Χ/Κ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα