“Ποδαρικό” με τέσσερα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας την πρώτη εβδομάδα του 2019

“Ποδαρικό” με τέσσερα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας την πρώτη εβδομάδα του 2019

Στην χώρα μας βρίσκεται ήδη το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά συστήματα που αναμένεται να μας επηρεάσουν μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ήδη επηρεάζει την χώρα μας το πρώτο από τα τέσσερα διαδοχικά συστήματα που θα οδηγήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη κακοκαιρία.

Για το πρώτο αυτό βαρομετρικό χαμηλό, η ΕΜΥ από το Σάββατο εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και το σύστημα αυτό ήδη επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ χιόνια σημειώνονται στα ορεινά.. Το σύστημα αυτό θα κινηθεί αργά ανατολικά και από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

Η ΕΜΥ στην πρόγνωση πολλών ημερών ήδη αναφέρεται και για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη από τα Βορειοδυτικά. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το σύστημα αυτό θα μας επηρεάσει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος. Το σύστημα αυτό θα υποχωρήσει από το βράδυ της Παρασκευής αλλά το κρύο θα παραμείνει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται και τα άλλα δύο συστήματα που θα μας επηρεάσουν το ένα το Σαββατοκύριακο και το άλλο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα