Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες
ΚΑΙΡΟΣ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ Eurokinissi

Έντονα φαινόμενα κατά τόπους, με κανονικές τιμές στη θερμοκρασία. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικά έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν το πολύ τα 5-6 μποφόρ

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές

Σήμερα Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανόν στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-07-2020

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τις Σποράδες, καθώς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 07-07-2020

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 09-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα

Το επόμενο τριήμερο θα έχουμε λίγες νεφώσεις αλλά την Τρίτη στην Αθήνα θα εκδηλωθεί αστάθεια Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει βαθμιαία στους 32 βαθμούς Κελσίου

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με αρκετή αστάθεια το επόμενο διήμερο , με τη θερμοκρασία περί τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα