Τοπικές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη

Τοπικές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες την Τρίτη
Φθινόπωρο στην Αθήνα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6-7 μποφόρ.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Εύβοια, Έβρο, Σαμοθράκη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα & Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βόρεια Ευρώπη και τη Δυτική Μεσόγειο.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλού στα Βόρεια Βαλκάνια με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου.

 

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και θα φτάσει τους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32, στις Κυκλάδες τους 28, στη νότια Κρήτη τους 31 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στον Κάβο Ντόρο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 είχαμε πλημμύρες σε Πρέβεζα και Παξούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα