Tοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια την Καθαρά Δευτέρα

Tοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια την Καθαρά Δευτέρα
Βροχές MotionTeam

Περισσότερα φαινόμενα από Τρίτη και μετά. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

O καιρός με μία ματιά

  • Νεφώσεις και βροχές την Καθαρά Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια . Από τα μέσα της εβδομάδος περισσότερα φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με σταδιακή όμως πτώση από την Τετάρτη και μετά
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 28-02-2023


Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης, βαθμιαία όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και στα νότια τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

KAΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-03-2023


Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 02-03-2023


Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή την Τετάρτη. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει περί τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχή την Τετάρτη. Η θερμοκρασία από τους 16 βαθμούς την Τρίτη θα πέσει στους 12 την Πέμπτη.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα