Τοπικές βροχές την Τετάρτη – Κανονικές θερμοκρασίες

Τοπικές βροχές την Τετάρτη – Κανονικές θερμοκρασίες
Σύννεφα στην Καλαμπάκα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Με τοπικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μπ και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Ν. Εύβοια, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Κάρπαθο & Λασίθι σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν την Βορεια Ευρώπη και τη Δυτική Μεσόγειο. Στην περιοχή μας έχουμε συνδυασμού των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται ο συνδυασμός του βαρομετρικού υψηλου στα Βόρεια Βαλκάνια με το χαμηλό στην περιοχή της Κύπρου.

 

Την Τετάρτη τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά φτάσει τους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 32, στις Κυκλάδες τους 27, στη νότια Κρήτη τους 31 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στον Κάβο Ντόρο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4μπ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Στις 11 Σεπτεμβρίου 1990 είχαμε 4 νεκρούς από υπερχείλιση χειμάρρου στα Καλάβρυτα στο χωρίο Λιβάρτσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα