Βαθμιαία βελτίωση του καιρού – Εξασθένηση ανέμων

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού – Εξασθένηση ανέμων
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή στη χώρα και με φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε καλά επίπεδα και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Στην χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στη περιοχή μας επικρατεί πεδίο υψηλών πιέσεων, ωστόσο στην Ιταλία δημιουργείται βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προκαλέσει φαινόμενα κυρίως στα δυτικά.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων νότια της χώρας μας καθώς και το χαμηλό που από την Ιταλία κινείται ανατολικότερα προς την χώρα μας. Σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με φαινόμενα στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι σαν σήμερα: Στις 18 Ιανουαρίου του 1964 είχαμε -18 βαθμούς Κελσίου στον κάμπο της Εορδαίας και χιονόπτωση στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα