Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
Φθινοπωρινό στιγμιότυπο Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Την Τετάρτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.τα ανατολικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Χαμηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς για όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης . Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε έχει κινηθεί νότια ενώ από την περιοχή μας απομακρύνονται οι ασταθείς αέριες μάζες.

Στον χάρτη της Βαλκανικής το χαμηλό που βρίσκεται στα νότια δεν θα μας επηρεάσει.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς, αλλά ο καιρός αργότερα θα βελτιωθεί . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 25 με 27 και στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 9 Οκτωβρίου 2006 είχαμε σοβαρές πλημμύρες στο Βόλο με 200 mm βροχής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα