Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία
Μπουρίνι στον Πλατανιά του Πηλίου Eurokinissi

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδος, αλλά και πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ , στα ανατολικά 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ

Το Σάββατο προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα βόρεια μετά το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) από αργά το απόγευμα, και στη Θράκη το βράδυ. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 37 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 32, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 36 και 35 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική αίθριος καιρός

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αστάθεια από το απόγευμα τοπικά έντονη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: στις 15/8/2004 είχαμε ισχυρές καταιγίδες σε Σποράδες και Εύβοια. — Το 2009 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Δ. Θεσ/νίκη από πολύωρη καταιγίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα