Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο
Έντονες καταιγίδες eurokinissi

Με πολλές βροχές θα κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα δυτικά τα νότια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα πιθανόν να είναι τοπικά έντονα αλλά από το απόγευμα θα έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας το οποίο έχει την τάση να κινηθεί ανατολικότερα.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό στο Αιγαίο το οποίο κινείται ανατολικά διατηρώντας ωστόσο μερικώς άστατο τον καιρό και στη δυτική Ελλάδα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές αλλά από το απόγευμα ο καιρός προοδευτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται . Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με λίγες βροχές το πρωί ενώ σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι ΒΔ 4 με 5 μπ. και τοπικά 5 με 6 μπ. από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 είχαμε καταρρακτώδεις βροχές στο Πήλιο, ενώ τρεις κτηνοτρόφοι έχασαν την ζωή τους στον Αλμυρό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα