Βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Κακοκαιρία στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα Δυτικά τα Κεντρικά τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά τα βόρεια και κεντρικά και το ανατολικό Αιγαίο .Υφεση των φαινομένω από το απόγευμα και από τα δυτικά
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο, θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα –7 και στο Αιγαίο τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στα βόρεια


Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τις πρωινές στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 8-9. Από το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες τοπικά ισχυρές

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες 6 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες –Ύφεση φαινομένων προς το βράδυ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες να είναι έντονα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 4/1/1978 είχαμε ολική παγοκάλυψη της λίμνης Παμβώτιδας με δυνατότητα βάδισης πάνω στον πάγο. Το 1979 είχαμε χιονοπτώσεις στην Αττική, -15°C στον Δομοκό, -14°C στη Θάσο. Το 2002 σημειώθηκε ολικός παγετός στα Ιωάννινα και το 2008 είχαμε -20,7°C στο Νευροκόπι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα